05 november 2013

Nous traitons – Jésus guérit.
November er tid for høsttakkefest i kirkene i Kamerun. Så også i den store katedralen i Ngaoundéré. På sin vante plass i kirkebenken finner vi her Isaac Ngueumeleu. Isaac er her i år som han var i fjor. Men i år har han en helt spesiel grunn til å takke sin Gud og sin kirke.

Isaac  har lenge arbeidet i kirken og kirkens instistusjoner, bl.a. som rektor på College Protestante i Ngaoundéré. De siste årene har han arbeidet deltid på språksenteret i Ngaoundéré som drives av NMS og kirken. Lite ante Isaac på sin vante plass i kirken under høsttakkefesten i fjor at året som skulle komme ville bli veldig spesielt for han.

I mars 2013 ble han nemlig rammet av en aggressiv bakteriesykdom som resulterte i at han måtte amputere det ene beinet. Det andre beinet var også lenge i fare, men takket være Gud og dyktige leger på kirkens sykehus, Hopital Protestante i Ngaoundéré ble det andre benet reddet. I samarbeid med gode venner og  kirkens helsearbeid lykkes det også for Isaac å få tak i en protese for det benet som ble amputert.

Derfor kunne Isaac også på årets høsttakkefest danse nedover midtgangen mot alteret i kirken med sin takkegave, dog denne gangen ved hjelp av krykker og en protese. Ja, i år har han sannelig en spesiell grunn til å takke Gud og takke kirken.

Kirkens helsearbeid i Kamerun består nå av 3 større sykehus og 15 sykestuer i mindre byer og distrikter. Slagordet for kirkens helsearbeidet er: Nous traitons – Jésus guérit.  Vi behandler – Jesus helbreder.


Du kan støtte kirkens helsearbeid her: Helse og sosiale tjenester i KamerunIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar