14 november 2013

Evangeliserings tur til Ngaoundal

For de som har tatt toget fra Yaounde til Ngaoundéré vil kanskje ha fått med seg at det er en stasjon på denne strekningen som heter Ngaoundal. Mitt kjennskap til denne byen har altså vært gjennom vinduet fra innsiden av toget. Derfor var det ekstra spennende å skulle reise til et "nytt" sted. Her har det vært norske misjonærer som har bygget både kirker og menigheter.


NMS sine ettåringer, Ole og Marianne, var også med på turen.
Når en reiser ut på turne er det alltid med en bit av usikkerhet. Hvor skal vi bo?, Hvilken mat får vi å spise? Hvilke oppgaver er planlagt for oss? I forhold til boforhold er ofte forholdene primitive og det er noen terskler en må overvinne, enten det er mangel av sanitære forhold som toalett eller mange krypdyr rundt sengen.

Ole er populær blant barna


Vi brukte en dag til å bli kjent i området rundt Tibati. Her har NMS en lang historie, med sykehuset på Gaoubela, jordbruksarbeidet og bibelskolen på Meng. Dette var både givende og interessant. Spesielt kjekt var det å besøke evangelistklassen ved bibelskolen på Meng. Her er tidligere kirkebiskop Nyiwé Thomas direktør. Han underviste i tema missiologi med stor innlevelse.


Nyiwé Thomas underviser ved bibelskolen på Maeng

Evangelistklassen ved bibelskolen på Meng
På kvelden var det filmfremvisning og evangelisering. Mange møtte opp for å se filmene.
Johannes hadde en undervisningsøkt om ungdomsarbeidet, Espace Jeunes. Mange deltok med stort engasjement. Det er flott å se så mange engasjerte ungdom som vil være med å bære kirka videre og flere ungdommer fra den lokale kirka ville starte opp med ungdomsarbeid.

I Ngaoundal er Bayaene sentral, og splittelsen i kirka er også synlig her. På søndagen var det 3 ulike gudstjenester. Vær med å be om at Gud kan endre hjertene slik at de kristne kan stå sammen. Kanskje er det slik at det er ungdommene som går foran å viser enhet i Kristus.

Ønsker du å støtte evangeliseringsarbeidet i Kamerun trykk her
Johannes underviser om Espace Jeunes i Ngaoundal kirke

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar