06 oktober 2013

Søndagsskole i Kamerun

EELC driver mange søndagsskoler her i Kamerun. Dette er kirkas viktigste arbeid rettet mot barna, og der lærer de Bibelen å kjenne. Hvert år gis det ut en bok med 30 ulike temaer, som sendes ut til alle søndagsskolene. I tillegg til boka, lages det figurer i stoff til å illustrere historiene og tekstene med, ikke ulikt flannelografen vi hadde når jeg var barn.

Når man skal lage sett med over 30 ulike figurer til alle søndagsskolene, tar det utrolig lang tid. Bernatte som utarbeider materiellet, bruker vanligvis 2 måneder på å klippe ut alle figuerene. Nå skal jeg få jobbe sammen med henne en dag i uken, og sist søndag ettermiddag samlet vi 15 søndagsskolelærere for å gjøre en felles innsats. I løpet av tre timer var figurer til 100 søndagsskoler ferdig!

For meg var det ekstra flott å se disse dedikerte ungdommene be for det de hadde vært med å utarbeide, at dette må bli til velsignelse slik at evangeliet når ut til nye generasjoner. Jeg håper at dette kan være en ressursgruppe for søndagsskolearbeidet, og at de også i framtiden vil bruke sin tid og sine talenter som frivillige medarbeidere innenfor kirka.

Bernatte, leder for søndagsskolearbeidet.
Først lages en mal i papp

Selvsagt må også misjonæren klippe
Dyp konsentrsjon om bibelquizen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar